Mornings like this

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Något som jag insett med att ha sommarlov är att man faktikst har all tid i världen att göra lite roligare frukostar som man normalt sätt inte hinner när man ska stressa iväg till skolan(och endast har cirka 20 minuter på sig). Så testade därför idag att göra någonting annat än det jag brukar, min frukost idag bestod av jordgubbsyoghurt, granola musli, frysta blåbär och sötmandlar i ett glas.
Jag tänker garanterat försöka göra det här lite oftare och förhoppningsvis kanske jag kommer att kunna sitta ute och avnjuta mina frukostar framöver.
Vad äter ni helst till frukost på sommarlovet?:)

Sisterly love

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G

Helene och Emma

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Jag Emma och Helene hade ordnade en photoshoot för några dagar sedan så de fick agera mina modeller medans jag fotograferade dem och man kan väl inte säga annat än att vi hade askul och att de blir så himla gryma på bild. Det är tur att jag har dem som kan agera modeller åt mig, de älskar kameran och kameran älskar dem. Har en hel del bilder kvar att visa från denna dag!

Tjejmiddag

Nikon D7100+ AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
I lördags var jag och några kompisar hemma hos Moa på tjejmiddag så vi spelade kubb, åt grillat och en hel del glass. Jag insåg du hur dåliga jad faktiskt var på just att spelade kubb, men jag var inte heller speciellt vig när vi skulle köra twister så det slutade inte med någon seger för mig.
Vid kvällens slut fick jag för mig att vi kunde gå till en äng som låg på promenadavstånd från Moas hus för att ljuset ute var så fint och självklart så att jag kunde stilla mitt fotograferingsabsinens. Några fina bilder blev det men eftersom vi blev attackerade av mygg och det inte var speciellt skönt ute längre så gick vi ganska så snart hem igen. Kvällen blev jätterolig och gav mig en bra start på sommarlovet!
Just nu jobbar jag på att skriva en bucketlist för i sommar med saker jag vill uppleva och göra men den är långt ifrån klar så ska försöka komma på lite mera att lägga till, mera om detta senare.
Hur ni tänker spendera erat sommarlov i år?:)

The dress

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
För er som undrar hur min avslutningsklänning som jag hade på mig igår såg ut så har ni den här, och nej den var inte vit som man skulle kunna, jag kände  helt enkelt för att bryta trenden och körde istället på en ljust aprikosfärgad med spetsdetaljer som jag matchade med svarta klackar och en svart kavaj på det (fick inte med dem på bilderna men kan lova att det blev super snyggt ihop). 
 
Själva avslutningen var nog den finaste jag varit med om för det fanns fin musik framförd av klasskompisar, tal och sång som hållde till våran klass och för att inte tala om betyg och stipendieutdelningen på stora scenen, det ska ju vara speciellt att gå ut grundskolan?
Men det var också den mest sorliga när vi senare efteråt skulle skiljas åt och säga hejdå till varandra och våra mentorer/lärare. Att ta avsked av så många underbara människor på samma gång är extremt jobbigt för att både flera av lärarna och otroligt många av mina 40 klasskompisar har betytt väldigt mycket för mig under mina tre år, de är de som har  bitvis format mig till den jag är idag och jag har dem att tacka för så mycket.
Ingens öga förblev nog torrt under gårdagen, minst sagt mitt...
 
Men nu tänker jag tänker jag göra detta till det bästa sommarlovet någonsin och det tycker jag att ni borde försöka göra också, glad sommar på er!:)

Niornas dag

Nikon D7100+ AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
I tisdags hade jag och hela min klass niornas dag då vi gjorde ganska många olika saker och hade jättekul ihop. Några exempel på saker vi gjorde var att ha en femkamp, bli leda med ögonbindlar en bit medans vi blev attackerade av vatten från lärarna, blev serverade lunch på Nils Grill och Bar, fick åka motorbåt både till lunchen och tillbaka till skolan(dagens höjdpunkt alltså!) och massa annat. Dagen avslutades i matsalen med tårta och tal från våran rektor samt sång från alla lärare som haft oss under vår tid på högstadiet.

Bilderna får tala för sig själva, men detta var helt klart den bästa dagen jag haft i nian!


Favoriter April-Maj

Sammanlagda favoriter från April och Maj
Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G 
Jag tror bestämt att jag jag blivit besatt av att fånga naturliga ljuset i mina bilder? För när jag gick igenom mitt arkiv för april och maj så fastnade jag speciellt för dessa sex stycken, jag kommer  även ihåg att jag för varje bild varit mer nogrann än tidigare med hur ljuset träffar motivet, vilket verkar ha vissat ge resultat.
Jag älskar tanken på att det snart är sommarlov och jag kommer att ha all tid i världen till att fotografera och göra annat kul utan att behöva planera in läxor eller andra aktiviteter, för i nulägte tycker jag det är svårt att hinna med allting och jag är sämst när det gäller att avsätta tid för mitt fotograferande utan att jag missar någonting annat som jag också vill hinna med.
Bara två vanliga skoldagar kvar innan vi har den så kallade mysveckan nästa vecka med niornasdag och någon friluftsdag, hade inte kunnat längta mer efter sommaren!:)

RSS 2.0