Hur jag redigerar mina bilder

(FÖRE)  (EFTER)
Jag fick en fråga för någon dag sedan om hur jag redigerar mina bilder och eftersom jag inte är någon höjdare på att filma eller ta bilder som beskriver steg för steg så tänkte jag skriva hur jag vanligtvis gör.
 
1. Jag fotograferar alla mina bilder i kamerans RAW-format. På så vis kan jag för- redigera billderna innan jag  för över dem till datorn. Under för redigeringen brukar jag justera bildens vitbalans, öka/minska bildens ljushet, dra upp skärpan samt öka kontrasten och färgerna efter smak.
2. I datorn öppnar jag bilderna i ett grattis bildredigeringsprogram som heter Gimp. Där ljusar jag upp bilden med kurvor, ändrar färgbalansen/ färgnivåerna, lägger på mera kontrast/skärpa.
 
3.Ibland gör jag om bilder till svartvitt eller skapar olika övertoningar med olika färger och ändrar opaciteten för olika effekter men annars beskär jag bilderna om det behövs, förminskar till önskad storlek och sparar.
 
 Mera avancerat än så här är det alltså inte och hoppas ni förstod vad jag menade:)

På en äng

Nikon D7100+ AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Jag har två kvällar i rad försökt att fotografera landskap- och motljusbilder på en äng i närheten av där jag bor, men det behövs lite mera övning för ljuset blir inte alltid så himla bra i bilderna, men här ovan är några som jag blev nöjd över.
 
Som sagt så genomförde jag fyra nationella prov denna vecka vilket inte var det roligaste men jag är ganska säker på att resultaten kommer att vara helt okej. Och jag har också insett hur lite tid vi faktiskt har kvar i nian och nej jag kan inte förstå att jag efter sommarlovet ska börja på gymnasiet...

Forest

Bilder tagna av mig och Emma
Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Ljuset i denna glänta var helt magiskt hade jag säkert kunnat stanna där förevigt om det inte vore för att jag skulle med en buss hem (som jag missade ändå) jag måste absolut dit igen och ta mera bilder än  jag och Emma hann ta och det skulle underlätta lite om vädret kunde bli sådär soligt och varmt igen.
Min favorit av dessa är porträttbilderna på henne och närbilden på henne kamera.
Vilken av dessa fastnade ni mest för?:)

Black and White

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
 
Eftersom jag känner mig så besatt av svartvitt så slutade det med att alla dessa bilder blev just svartvita.
Så idag njuter jag av att göra just ingenting  för kände att jag var i behov av det för att orka med att ha motivation för de sista fyra veckorna innan jag slutar nian, och vädret är ju inte direkt så kul heller.
 
Jag har även bestämt mig för vilket gymnasium jag ska gå på i veckan, nämligen Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje som verkar bara för bra för att vara sant, det enda negativa är just pendlingen fast det löser sig nog i slutändan och om inte så tänker jag byta tillbaka till mitt andra handsval som förblir Grillska gymnasiet i Eskilstuna. 
 
Det blev visst en lång text det här men om någon är intresserad av att se mera bilder från min och Emmas dag så kommer de upp inom kort då jag äntligen har redigerat klart dem(efter typ 100 år jag vet)
 
Trevlig lördag på er!:)

My week

Fyra bilder från min vecka
Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Okej den här veckan har gått supersnabbt och varit super bra, mitt humör har varit på topp nästan hela långa veckan, trots 2 nationella matteprov (som i övrigt gick hyfsat tror jag). Annars har jag inte hunnit gjort mycket förutom att haft spexfoto med klassen då jag var utklädd till en kvinnlig verision av men in black tillsammans med Emma, fotograferat några fina solnedgångsbilder efter regnet som var ikväll och sist men inte minst ätit några inte helt fel mellis nör jag kommit hem från skolan.
 
Nu tar jag helg och tänker tillbringa den i sängen framför en massa filmer och serier nu när det tydligen ska regna flera dagar framåt.
Hur  tänker ni spendera denna helg?

Pink blossom

Älskade körsbärsblommor varför finns det inga rosa sådana här i Åker för?
Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Bortsett från några helt supercoola porträttbilder jag tog på Emma under våran dag i Strängnäs så var vi nere i hamnen och fotograferade alla körsbärsträd och det var så vackert jag att inte visste vart jag skulle ta vägen. Denna dag var helt klart den bästa på mitt påsklov bortsett från att jag missade min buss hem igen något som senare löste sig då mamma var så snäll och kom och hämtade mig för annars hade jag  blivit rejält försenad till en tjejmiddag jag skulle vara med på.

Sneakpeak

Förhandsvisning av några bilder fån min och Emmas fotodag vi hade under lovet 
Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Hoppas ni haft ett bra påsklov och en bra valborg( det hade ifall jag hemma tittande på film hos en kompis hela kvällen) eftersom vårt bredband strulat igen så har jag inte haft tillgång till internet igen på ett bra tag nu men nu är det äntligen tillbaka igen och ingen är nog gladare än jag, fast det var ganska avkopplande utan det också. 
 
Jag gick igenom mina och Emmas bilder från våran fotoeftermiddag för någon dag sedan och jag är så stolt förvånad över att de faktikst blev så pass bra som de blev, så de kommer vara värt att vänta på men eftersom alla inte är helt färdig redigerade så måste jag göra det först men sen vänta bara...:)
 

RSS 2.0