Light as snow

Nikon D7100+AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G
Eftersom jag på något sätt råkade ha sönder mitt minneskort i onsdags så har jag inte kunnat använda min kamera sedan dess men idag efter skolan var jag iallfall och köpte ett nytt som dessutom hade större minne än mitt förra. Hittade desutom ett UV-filter vilket var något jag garanterat behövde så nu antar jag att min kamerautrustning är komplett.

Angelic Power

 
I brist på annat att fota duger nästan vad som helst, men gillar min bakgrund skarpt ändå (jag antar att detta bekräftar min besatthet av The mortal instruments...)
Nikon D7100 +AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G 
En del av mig vill bara sluta stressa över allt pluggande/prov och redovisningar så den här veckan känns inte direkt toppen enligt mig, men snart är det lov(igen). 
Och p.g.a att jag får mera gjort hemma för tillfället så har jag sådana underbara föräldrar och mentor att jag inte behöver gå till skolan imorgon utan kan plugga på inför proven och skriva klart ett religionsarbete hemma, och det känns inte helt fel, plötsligt blev denna vecka mycket kortare och inte lika seg heller.:)
Ha det bra!

The mortal instruments

De fyra första böckerna i serien City of Bones/ City of Ashes/ City of Glass/ City of Fallen Angels
Nikon D7100+35mm F/1.8G
 
Dessa måste nog helt klart vara de bästa presenterna från igår, kollade på första filmen under jullovet och nu har jag gått och blivit helt besatt av dessa böcker. Och efter filmen var det ganska otänkbart att läsa dessa böcker på svenska så då blev det engelska eftersom det är orginalspråket och översättningar är ibland inte de bästa.
Ska bli intressant att läsa dessa nu även fast jag inte orkat vänta och har redan lyssnat på de fyra första ljudböckerna( varje bok är sådär 10-15 tim långa). Men tycker verkligen att ni borde ge dessa böcker en chans för de är grymt bra skrivna, säger inte mera än så, resten får ni ta reda på själva.:)
Inser att inom en kort framtid lär dessa vara fyllda med utstickande post-it lappar så jag slipper leta efter mina favorit scener/ögonblick...
 

Födelsedagfirande x2

Min extremt vackra tårta jag gjorde igår kväll och en av mina presenter(från morfar)
Nikon D7100+35mm F/1.8G
Eftersom jag fyllde år i onsdags och desutom kom hem sent så var det inte direkt på tal att få till något firande med morfar eller farmor och farfar den dagen, var ganska seg när jag kom hem efter halv 7.
Så de kom på lunch/fika hos oss idag istället, måste säga att min tårta blev väldigt god(utan att skryta det minsta) var lite osäker på den saken igår då den inte verkade så lovande. Så vi hade min och Gustafs(prinssestårta). 
Kändes lite konstigt att få presenter en gång till men är jättenöjd med allt jag fick!:)

Fredags mys helt enkelt

Nikon D7100+nikkor 35mm F/1.8G
 
Sedan jag kommit hem från skolan har jag absolut inte gjort någonting alls känns det som, just me and my computer, förutom att jag bakat en chokladtårta (eller håller på) tills imorgon då jag och Gustaf blir firade igen av morfar och farmor och farfar det är nästan som att fylla år två gånger!:)
Glad fredag på er!

Wanna play for me?

Var inte hel säker på hur slutresultatet av bilderna skulle bli eftersom det kan variera så mycket från det som kamera skärmen men mer än nöjd!
Nikon D7100+nikkor 35mm F/1.8G 
Hej på er!
Att säga att min dagar varit intensiva på senaste tid är kanske inte det rätta ordet jag söker efter.. snarare jag som inte orkat koppla upp min sega sak som kallas dator, min kamera tog helt slut på batteri och ibland är det väldigt skönt att inte sitta vid datorn på kvällen(wow kom det där från mig?!) för jag har märkt att jag somnar mycket lättare då.
I förra helgen besökte jag ju Grillska gymnasiet som jag hela tiden haft en ganska negativ inställning till men... vilken chock jag fick när jag väl var där, skolan har allt som jag önskat på en estetlinje med inriktning foto och media. Så detta kommer säkert bli mitt första handsval!
 
Och igår fyllde jag 16 år!!:D Jag fick några presnter vid frukosten och en väldigt massa grattis i skolan, gjorde helt klart min dag. Hade senare fiol på kvällen vilket ledde till att jag kom hem runt halv sju och då åt hela familjen hemmagjord pizza. Den lilla släkten kommer till lunchtid på lördag så det är som att fylla år två gånger på raken,hehe.
 
PS: Älskar min nya kamera och objektiv, och kände inte för den officiella ballongbilden men om jag ändrar mig så kommer jag varna er i förväg...

Let is snow

Nikon D7100+nikkor 35mm F/1.8G
Bilderna får tala för sig själv då vädret var underbart när jag slutade men när jag var hemma kom det moln och snöstorm istället. Och jag är väldigt rädd om min nya kamera så ville inte få in snö överallt så bestämde mig för att gå in igen..

Äntligen fredag så underbart, det känns inte helt fel efter typ världens segaste vecka då jag känt mig som en vandrade zombie varenda dag. Antar att det låter helt otroligt när jag säger att jag fått gjort en hel del?  Men det stämmer faktiskt så nästa vecka blir kanske aningen lugnare förhoppningsvis.
Min helg kommer nog vara ganska lugn men imorgon ska jag och mamma ska till E-tuna och gå på Grillska gymnasiets öppet hus och se hur det verkar, hoppas deras Estetprogram är något att överväga tills gymnasievalet.:) Och på söndag ska vi fira farfar som fyller år. 
Och så måste jag plugga en aning också...

Materiell Lycka

Nikon D7100+nikkor 35mm F/1.8G
 
Jag är inte den bästa på att kombinera skolpluggande med bloggande har jag märkt, så ursäkta min frånvaro men som alla vet skrev jag tidigare om att jag fick hem en beställning som totalt lyste upp min kväll för ungefär en vecka sedan, och här är just den.
Så jag har gått och köpt mig en ny kamera och inte vilken som helst utan en NIKON D7100 och jag älskar den redan trots att jag inte haft den så länge! Velade ganska länge mellan denna och D5100 men valde tillslut denna. Priset var väl i dyraste laget och men ville verkligen ha just den här så det är fortfarande så värt det.
Objektivet i bild är en tidig födelsedagspresent från mamma och pappa, skulle inte haft råd med ett objektiv till när kamerahuset var så dyrt bara det. Så ifall ni läser detta tack så mycket<3!
 
 

Äntligen!

 
Nikon D3200+18-105mm F/3.5
Arkivbilder från förra året
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga angående snön som kommit, en del av mig vill bara njuta och en annan del tycker det är för sent för snö. Helgen börjar ta slut igen vilket är lika synd som vanligt och jag är ovanligt trött för en gångs skull så kommer nog sova bra inatt förhoppningsvis. Förklaringen är att jag sov hos en kompis fredag-lördag och det slutatde med att vi "dygnade" och var vakna hela natten, kanske inte det bästa valet eftersom jag kommer vara en zombie imorgon men vem bryr sig egentligen? Underbara kompisar och en massa filmer, kunde inte blivit bättre:)
Den här veckan har varit jättebra för den var inte direkt lång(gick bara tre dagar), känns som om jag greppat det mesta i skolan och fick hem en garanterat efterlängtad sak som gjorde min annars sega torsdag hundra gånger bättre! Ni som följer mig på instagram vet redan men om inte så tänkte jag visa vad det var så fort som möjligt!
 

Rainy Weather

Nikon D3200+18-105mm F/3.5
Jag har inte direkt kännt mig så kreativ på senaste tiden(allt är så blöt och grått ute) men fick för mig för någon dag sedan att jag skulle trotsa vädret och fotografera lite regndroppar och här är resultatet.

Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår men mitt internet försvann runt klockan nio så fick aldrig möjligheten att göra detta.
Så dagen igår gjorde jag inget speciellt utan försökte gå upp i hyfsad tid så att det inte ska bli så jobbigt imorgon, plockade ner det sista julpyntet och tog en sväng till gymmet med alla i familjen, lika bra att släppa sig dit nu när jag fått kort där igen. Och idag, på lovets sista dag ska jag antagligen försöka att inte få ångets över att skolan börjar imorgon( känns som om jag varit ledig en evighet, vilket har varit så skönt) och ta en tur in till Strängnäs för att klippa mig. Och det är min dag i sammanfattning.:)
Någon annan som har skolångest än?

Engelsfors trilogin

Nikon D3200+18-105mm F/3.5

Eftersom jag fick den sista delen i julklapp har jag nu alla tre delarna Cirkeln, Eld och Nycklen i Engelsfors trilogin. Började läsa nyckeln idag och har redan kommit igenom halv boken, jag har svårt att lägga ifrån mig intressanta böcker... Så för dem som inte har läst dessa, rekomenderar jag er stark att göra det för de är super bra, tips,tips,tips!:)

Imorgon är det 2 dagar kvar på lovet, huuu vill inte börja skolan igen på onsdag för jag kommer knappt kunna ta mig ur sängen klockan halv sju igen, jaja bäst att passa på och njuta tills dess.

3 Januari - Nyårslöften

Bilder: Weheartit
Skrev i ett tidigare inlägg att jag kommit på en massa nyårslöften och dessa är följande:
- Förbättra min kondition och vill kunna orka att springa 1 mil på 60-65 min innan året är slut( ha en drömkropp kanske är att ta i lite men det kan ju vara ett av mina långsiktiga mål?)
 
-Spara pengar och inte köpa en massa onödiga saker som jag ändå inte kommer att använda, och ev. spara till någon dyrare sak som jag vet att jag kommer använda.
 
-Hjälpa till mera hemma, jag är väldigt bekväm av mig så nu ska alla här hemma få sig en chock!:)
 
Inte äta något godis på hela året, äter inte så mycket i vanliga fall men kommer kanske spara en del pengar på det och kommer garanterat må bättre och för hoppningsvis bli lite piggare.
 
Och till sist försöka att fokusera på skolan när jag måste för att kunna slappna av när jag är ledig, träffa mera kompisar och utvecklas inom fotografering(skulle inte vara så dumt)!
 

Happy New Year!

Nikon D3200+18-105mm F/3.5
Försökte att fota lite av fyrverkerierna som jag såg igår, något jag inte gjort speciellt seriöst förut så för att vara första riktiga gången är jag ganska nöjd med resultatet. Även om det innebar att jag kände mig som en idiot då jag inte visste vilken av raketerna jag skulle fånga på bild, då hela himlen var full av dem.
 
Och angående nyårslöften så hade jag först ingen aning om vad jag skulle ta men har nu kommit på några som jag tycker kan passa mig bra, mera om detta senare.
Hoppas att ni alla får en bra början på det nya året(det har iallafall mitt)! :)
 
 

RSS 2.0